Escacito betyder mat snabbt på latin. Det är just det vi gör. Serverar snabbt och smidigt med flexibla lösningar.

Escacito är väl känt inom evenemangsbranschen. Vi samarbetar kontinuerligt med stora eventarrangörer med mat och ölservering mot publik. Vår starka sida är att servera mat, snacks och dryck snabbt till en stor publik. Ofta arbetar vi med stora utomhustillställningar där allt byggs upp för just det speciella tillfället.

Vårt utbud anpassas efter arrangörens krav och efterfrågan. Vi har erfarenhet av invigningar, utomhuskonserter, sportevenemang, mässor med höga publiksiffror, men också av privata tillställningar i lite mindre format, sedan 1994.

Har du det som krävs för att vara med?

Vi letar efter dig som kan arbeta ett antal timmar under våra evenemang och bemanna olika stationer som: matberedning, servering, grill, kassa, uppbyggnad och mm.

Du ska ha lätt för att samarbeta och anpassa dig till arbetsuppgifterna som du tilldelas, vara noggrann, stresstålig och tycka om att arbeta under högt tempo och tryck samt smidig, flexibel och sträva efter att göra bra ifrån dig i det du gör och du ska tycka om att jobba med och bemöta olika människor.

Denna information gäller dig som vill jobba för Escacito AB.

Om arbetet / arbetsbeskrivning
Det här liknar inte arbete på en vanlig bar/restaurang/kiosk. Arbetsuppgifterna är många och kan variera, allt från att stå i kassan till att förbereda försäljning som t.ex. påfyllning av kylprodukter och lagervaror. Står du i kassan ställs extra höga krav på dig: att du är stresstålig eftersom det är så otroligt många gäster, dels så kanske du kommer ha en skrikandes och sjungande kö framför dig under flera timmar i sträck. Så det gäller att du inte blir stressad och uppjagad utan kan arbeta metodiskt i ett högt tempo.

Skriv gärna vad som är dina styrkor och som du tycker är roligast att jobba med.
Är det att stå vid kassan eller vill du hellre jobba med matförberedning?

Glöm inte att ha kul och vara positiv!
Det älskar vi, dina arbetskamrater och våra gäster – det är ju fest!

Lite regler som vi alla måste följa
Det här är som en vanlig arbetsplats fast mycket roligare.
För att allt ska fungera är det viktigt att vi hjälper, stöttar och respekterar varandra.
Det är vår viktigaste regel!

Du och dina kamrater
Respektera och behandla alla personer lika, oavsett nationalitet eller etiskt ursprung, ras, hudfärg, trosuppfattning, kön, sexuell läggning eller funktionshinder.

Mobiltelefoner använder vi inte när vi arbetar, varken för prat eller för surf.

Det är gästen du ska bry dig om – inte din mobil.

Är det något som du är missnöjd med, prata med din närmsta arbetsledare, de är där för att hjälpa dig/er. Tyvärr blir det saker som blir fel på ett sådant här stort arrangemang. Hjälp oss då lösa problemen, att skälla och vara arg hjälper inte.

Återigen, om du nu skulle bli missnöjd – säg till. Av respekt för varandra och dina arbetskamrater vill vi inte att du använder sociala medier till att framföra dina klagomål. Det bara sårar folk och gör allt mycket värre och löser tyvärr inga problem.

IDkort & personalliggaren
Ha giltig idkort med dig! Som på alla andra arbetsplats är det viktigt att ni har giltig id kort med er när ni jobbar för att kunna identifiera er. Även om ni har visat det en gång måste ni kunna visa det vid behov. Ni som är rädd att tappa bort era passport inom ett stort område med mycket folk, det vi kan rekommendera är att ni tar väl synlig bild på passportet / idkortet och låter passportet vara hemma.

Du ska utan uppmaning själv ta kontakt med din arbetsledare för att både skriva in dig i personalliggaren vid arbetspassets start och skriva ut dig vid arbetspassets slut. Du får absolut inte vistas i arbetsplatsen när du är utskriven ur personalliggaren.

Infomöte / Första träff
Information om inget annat anges via PersonalKollen – där ni får både mail samt kan se via portalen innan evenemanget som gäller.

Som på alla andra arbetsplats är det viktigt att ni har giltig id kort med er första dagen. Även om ni har visat det en gång måste ni kunna visa det vid behov.

Allmänna regler
All personal arbetar tillsammans och hjälper varandra med målet att ge kunden bästa tänkbara service och upplevelse.

Du ska utan dröjsmål informera arbetsgivaren och/eller närmaste chef, om oplanerad frånvaro samt orsaken därtill.

Du får inte lämna din plats/position utan att ta kontakt med platsansvarig som ger sitt medgivande och hittar en ersättare till dig.

Obehöriga får inte komma in i tälten dvs alla som ej jobbar för Escacito AB.

Lämna inte ut mat/dryck till någon som ej har betalat för varorna.

Vi vill att du har ordning och reda på din arbetsplats.
Lämna varje redskap på sin ursprungliga plats.
Saker försvinner lätt och kostar tid samt pengar att ersätta.

Arbetstider
I schemat du får kommer all information finnas om vilka tider du jobbar och var. När du skall börja jobba vill vi att du skall vara på plats 15-20 min innan på din arbetsplats så du hinner byta om och förbereda dig eftersom vi vill undvika onödig stress. Du skall komma nykter, drogri och utvilad till ditt arbetspass!

Schema
Senast 30 dagar före festivalen kommer du få ett preliminärt schema som du själv kan se på din profil (PersonalKollen.se). Kom ihåg att det är mycket som kan hända med artister, publik, väder och vind som vi inte rår på. Därför kan det hända att vi skulle behöva göra ändringar.

I schemat kommer samlingsplats, tider och vilket försäljningsställe ni är placerad på att tydligt framgå.
Allt detta finns på denna hemsidan samt skickas via mail och har du inte fått något senast 30 dagar innan festival ber vi dig kolla skräpposten ifall informationen har hamnat där. Om det ändå inte har kommit någon information till dig är det ditt ansvar att kontakta oss för att få den information du behöver. Schema kan komma att ändra på plats vid nödläge.

Karta
En prelimnär karta över hur området ser ut kan ni se på PersonalKollen vid större evennemang. Olika försäljningsställen är märkta och uppsamlingsplatsen för första dagen får ni en bild på när det är aktuellt.

Besök gärna evennemangets hemsida så du själv kan bilda dig en uppfattning om eventet.

Kläder
Vi vill att du har jeans eller mörka byxor (obs inga shorts) och en mörk T-shirt eller tröja . Bekväma skor som är hela och rena – inga öppna sandaler. Ta gärna med en liten ryggsäck/väska med ombyte om ni blir blöta och leriga på vägen till din säljstation. Gäller även skor. Om det regnar är det bra om du har på dig stövlar. Dina värdesaker kan förvaras på din säljstation som du ansvarar för själv. Grundregeln är att kläderna och Du ska vara hela, rena och snygga, ingen reklam eller budskap tryckt på kläderna.

Kunder som vill lämna in sina saker
Eller vill ha sina mobiler uppladdade etc kan vi INTE hjälpa till med eller ansvara för deras saker eftersom de kan försvinna eller bli skadade.

Transport till och från festivalområdet
Har ni eget ansvar för – vissa event erbjuder gratis kollektivtraffik med armbandet.

Mer info angående resa från och till festivalen kan ni läsa på respektiv events hemsida.

Löneutbetalning och idkontroll
Alla som jobbar måste ha fått inbjudan till PersonalKollen, reggat klart allt info de behöver samt visat sin legitimation till oss.
Vi vill att du tar med dig godkänd id/pass till första dagens träff eller att du tar ett foto på ditt idkort och mailar till oss när du skall registrera dig.

Vi behöver din nuvarande folkbokföringsadress och dina bankuppgifter (clearingnr bankkontonr) för att betala ut din lön (som sker inom den 25e näst kommande månad). OBS Ni kan kontrollera era timmar via PersonalKollen samt gröna personalliggare på plats så allt stämmer!

Samma lön gäller oavsett om dags- eller nattpass.

Anställningsavtal kortare än tre månader
Utbetalningar, anställningsavtal och socialavgifter hittar ni på PersonalKollen.

Vi respekterar de lagar som gäller på den svenska arbetsmarknaden och betalar skatt och socialavgifter för alla våra anställda enligt gällande lag. När anställningstiden är kortare än tre månader är arbetsgivaren enligt 6 c § i lagen om anställningsskydd inte skyldig att lämna skriftlig information till arbetstagaren om alla villkor som är av väsentlig betydelse för anställningsavtalet eller anställningsförhållandet. I det här fallet rör det sig om kortare visstidanställning för en dag eller över helg och lämnar viss skriftlig information till arbetstagarna trots att vi inte är skyldiga att göra detta.

Entréarmbandet/personalband
Är ett värdeföremål som du ansvarar för!!!
Om du inte kan eller vill fullfölja ditt arbetsåtagande måste du omgående återlämna dit armband, gör du ej detta kommer du att bli debiterad för bandets kostnad.

Rast och matförmåner
Rast kommer att ges obligatoriskt minst 30 min och är ej betald. Du planerar din rast med din arbetsledare. Utöver arbetstid får du köpa din mat.

Har ni ytterligare frågor eller tveksamt över något är det bara att höra av er.

personal@escacito.se

Vad innebär det att arbeta som serveringspersonal?

Arbetsuppgifterna är många och varierande men innebär främst att arbeta i kassan och servera besökarna. Arbetsuppgifter bland annat kan också vara förbereda mat. Det är en stor festival med mycket gäster och musik som hela tiden spelas från scenerna, så det krävs att du kan hantera stressiga situationer och gillar att arbeta i högt tempo – Festival helt enkelt!

Arbetet
Som anställd får du ett schema med tider och plats på vart du ska jobba. Alla som jobbar med festivalen är ett enda stort härligt team och vi vill att du är beredd på att hugga i och hjälpa till där det behövs!  Inga förkunskaper mer än svenska krävs, men har du jobbat i restaurang, café eller servering tidigare är det naturligtvis ett plus.

När får jag svar om jag har blivit antagen?
Så fort du har fått en schema. Har du ej blivit schemalagd än kontakta oss vid ett senare tillfälle.

När måste jag vara på plats?
Innan alla stora evennemang, meddelar vi Er via PersonalKollen om gemäsamma träff där ni får info som gäller och armband, tshirts vid behöv.

När evennemanget är igång rekommenderar vi att du är på plats 10-15min innan ditt arbetspass börjar. Då hinner du checka in, hitta din plats samt bekanta dig med området och arbetskamraterna. Information om incheckning, kartor och tider hittar du på din on-line portal några veckor innan.

Resor
Resor till och från arbetet bekostar du själv. Kommer du med bil så finns det personalparkering vid vissa evennemang (Eget ansvar, om vi ej säger till).

Mat och raster
På varje arbetspass har ni alltid en obligatorisk 30min rast som ni får ta när det är lämpligt (kolla med arbetsledaren) – Sedan skulle ni vilja ta längre/ytterligare rast får ni fråga era arbetsledare. Tänk på att tiden ni är borta får ni ej betald för.

Vad händer om jag blir sjuk på evennemanget?
Oförutsedda saker kan alltid ske. Om du av någon anledning inte kan jobba det pass du är uppsatt på måste du utan dröjsmål informera oss om detta och anledningen till varför du inte kan jobba. Är det inom en festival, måste vi få tillbaka ditt festivalpass omgående.

Vad händer om jag inte arbetar alla mina schemalagda arbetspass?
Ni har som ansvar att meddela oss detta i så god tid som möjligt.

Är jobbet inne på en festival område och du är incheckad och inte dyker upp till dina arbetspass utan att ha meddelat orsak blir ditt festivalpass ogiltigt och vi måste få tillbaka det omgående. Vi kommer även att fakturera dig för ett tredagars festivalpass vid misskötsel.

Lön
Du får lön för de timmar du arbetar. Lönen varierar beroende på antal timmar du jobbar – ej efter din schema. T. ex. om era arbetsledare frågar er att jobba några timmar utöver din schema får ni betalt för de timmarna med. Fullständig löneuppgift kommer du hitta på din profil via PersonalKollen samt på gröna böckerna på plats innan vi godkänner i vår online system PersonalKollen. Lönen betalas ut den 25e nästa månad. Ni får lönespecifikation via mail när betalning är genomförd. Tänk på att kontonummer och clearingnummer stämmer!

Arbetsintyg
Efter evennemanget bistår vi med arbetsintygintyg eller anställningsbevis på begäran.

Kontakt
Har du frågor eller funderingar, maila dessa till personal@escacito.se